Petar Petkovic
Petar Petković Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković optužio je danas kosovskog premijera Aljbina Kurtija da "direktno urušava dijalog ponovljenim pretnjama" o uvodjenju reciprociteta prema zvaničnom Beogradu.

Petković je u pisanoj izjavio optužio Kurtija da ruši „sve što je u sporazumima dogovoreno“ i da „otvoreno ide u pravcu pokušaja nove destabilizacije prilika na terenu“.

„Pitanje tzv. reciprociteta je zapravo eufemizam za podizanje novih ekonomskih barijera kojima su bili izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji i Beograd tokom trajanja anticivilizacijskih taksi od 100 odsto“, naveo je Petković a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ocenio je i da napadima na inicijativu „Otvoreni Balkan“, Kurti „još jednom pokazuje svu svoju političku kratkovidost i zaglavljenost u prošlost“.

„Više je nego jasno da u Prištini ne postoji sluh ni za jednu inovativnu političku ideju ukoliko ima bilo kakve veze sa Beogradom i da je jedina politika kojom se Priština vodi ogoljena mržnja, pretnje i ucene“, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kurti je ranije danas izjavio da Kosovo „nije odustalo od uspostavljanja reciprociteta sa Srbijom“.

„Učinićemo to kad se brzo pripremimo“, rekao je Kurti na sednici kosovskog parlamenta povodom prvih 100 dana rada vlade.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar