Foto: N1

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da će svim raspoloživim kanalima nastaviti da insistira da se prekinu pritisci i napadi na Dragicu Gašić, koja se vratila u svoj dom u Đakovicu, da joj se garantuje bezbednost i normalan život.

Posle višednevnog otvorenog maltretiranja i direktnih pretnji upućenih Dragici Gašić, ona se sada suočava sa novom vrstom pritisaka i problema, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Iako smo odmah obezbedili nova blindirana vrata za njen stan i majstora koji treba da ih zameni, lokalna policija danas prvo nije dozvolila da se dotrajala i ulupana ulazna vrata na Dragičinom stanu zamene, nego su joj tražili dozvolu opštine za montažu, navodi se.

Pošto je Dragica popunila zahtev u opštini, lokalni inspektori rada potom su došli i zaplenili Dragičina nova vrata i traže da se pre montaže vrata, opštini dostave dokazi o nekakvom atestu, kao i dokazi proizvođača o uplaćenim porezima, uz brojna druga dokumenta.

Ovo je nezapamćeni skandal i direktna tortura, kao i nova, najotvorenija vrsta pritiska da se Dragica otera sa svog kućnog praga, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

O kakvom mi povratku i suživotu možemo uopšte i da razgovaramo, kada Priština ne dozvoljava ni bazične uslove za život našim povratnicima i obračunava se s vratima, ukazuje Kancelarija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar