Foto: Kossev

Vozači kamiona sa srpskim tablicama, koji više dana stoje na Jarinju zbog odluke Prištine da blokira ulaz robe iz centralne Srbije na Kosovo, odlučili su da blokiraju put Kosovska Mitrovica - Raška.

U mestu Rudare kod Kuršumlije vozači kamiona i meštani blokirali su magistralni put koji od Prokuplja vodi ka Merdaru, preneo je RTS.

Kako su Tanjugu rekli meštani topličkog regiona, put je blokiran za kamione sa „RKS“ tablicama, zbog mere prištinske vlade kojom je pre nekoliko dana obustavljen ulazak srpske robe i kamiona sa registarskim oznakama Republike Srbije na Kosovo i Metohiju.

Takođe, kako navode, jedan od razloga blokade puta je podrška Srbima na Kosovu.

„Obaveštavamo vas da na teritoriji Srbije, u blizini Jarinja i Merdara, zbog protesta koji su u toku, nije moguć prolazak autobusa i kamiona koji dolaze sa Kosova“, naveli su iz kosovskog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je KoSSev.

Oni ujedno tvrde da prolazak automobila „trenutno nije bezbedan“.

Ministarstvo je ujedno pozvalo građane da ne putuju kroz Srbiju, a one koji se već nalaze u Srbiji, da koriste prelaze Mutivode, Bela Zemlja, ili da krenu preko Severne Makedonije i Skoplja ka Kosovu.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar