Foto: TANJUG/Valdrin Xhemaj/Pool via AP

Ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron saopštio je danas, nakon sastanka sa komandantom KFOR-a Ozkanom Ulutašom, da KFOR ima suštinski važnu ulogu u održavanju bezbednog i sugurnog okruženja na KiM, jačajući na taj način bezbednost i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

„Zahvalio sam britanskim trupama raspoređenim u KFOR-u na njihovoj službi i posvećenosti u podršci kosovskoj i regionalnoj bezbednosti. KFOR igra suštinsku ulogu u pomaganju u održavanju bezbednog i sigurnog okruženja za sve na Kosovu, jačajući bezbednost i stabilnost širom Zapadnog Balkana“, naveo je Kameron na svom nalogu na mreži Iks.

Ulutaš je prethodno zahvalio Kameronu na poseti i na doprinosu Velike Britanije misiji KFOR-a.

Sastanak Ulutaša i Kamerona održan je u kampu „Film siti“, sedištu KFOR-a na KiM.

Kameron je stigao u jednodnevnu posetu Prištini, tokom koje se sastao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i ministarkom spoljnih poslova privremenih institucija Donikom Gervalom Švarc,

Bivši premijer Velike Britanije tom prilikom podsetio je da je njegova zemlja prethodine godine poslala na Kosovo i Metohiju više od 600 vojnika i da je ponosan na uspeh koji britanske trupe imaju.

BONUS VIDEO: Kakva je uloga KFOR-a i EULEX-a u sukobu u Banjskoj: Da li je krvoproliće moglo da se spreči?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar