Foto: Facebook/Shaip Kamberi

Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi sastao se danas sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom sa kojim je razgovarao o zahtevima Albanaca iz Preševa i Bujanovca.

Kamberi je na Fejbuku naveo da je ravnopravan tretman za manjine preduslov za dugoročni mir na Zapadnom Balkanu.

„Na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD za dijalog Beograda i Prištine Gabrijelom Eskobarom u Stejt departmentu razgovarali smo o potrebi fer tretmana zahteva Albanaca Preševske doline, o potrebi ravnopravnog i reciprocitetnog tretmana manjine na osnovu istih standarda, kao preduslovu za budući sporazum za dugoročni mir na Zapadnom Balkanu“, naveo je on.

Politički lideri Albanaca u Bujanovcu i Preševu otputovali su juče u SAD da bi se sastali sa predstavnicima američkog Kongresa, Senata i Stejt departmenta, potvrdio je juče za portal Bujanovacke šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Sali Salihi.

U delegaciji koja je trebalo da se sastane sa Eskobarom, prema izvorima portala JUGpress, nalaze se narodni poslanik i predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i Demokratske partije (DP) Nagip Arifi, predsednik NSA Ragmi Mustafa i lider preševske Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.

BONUS VIDEO: Preševska dolina tema u UN?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar