Šaip Kamberi
Šaip Kamberi Foto: N1

Predstavnik "Koalicija Albanaca doline" Šaip Kamberi rekao je da postoji realna mogućnost da ta koalicija, nakon ponavljanja izbora, 28. aprila, na biračkom mestu broj šest u Bujanovcu postane parlamentarna, odnosno da ima poslanika u Skupštini Srbije. Kamberi, koji je lider Partije za demokratsko delovanje (PDD) je za Danas rekao toj koaliciji nedostaje „samo 400 glasova“, preneo je taj list na svom portalu.

Prethodno danas Republička izborna komisija (RIK) usvojila je odluku o ponavljanju parlamentarnih izbora na jednom biračkom mestu u opštini Bujanovac.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević je naveo da je Upravni sud usvojio žalbu „Koalicije Albanaca doline“ i odlučio da se poništi glasanje na tom biračkom mestu.

Po odluci, RIK-a glasački listića će biti na albanskom i srpskom jeziku a biće ih odštampano 1.089.

Koaliciju Albanaca Doline, koja ima status manjinske stranke, uz PDD ; čine i Demokratska partija Nagiba Arifija i Pokret za demokratski progres Šćiprima Musliju.

Okuplja Albance sa područja Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Na izborima 3. aprila nije prešla cenzus, kao i Lista „Alternativa za promene – Albanska demokratska alternativa“ koja deluje istom području.

BONUS VIDEO: Bujanovac voda građani Aleksandar Vučić magla

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar