Foto: Instagram, Twitter, Arhiva, TANJUG/NIKOLA ANDJIC

Poslednji dan 2020. godine obeležile su i novogodišnje čestitke koje su srpski političari uputili građanima Srbije. Neki su se držali standardnih želja kao što su zdravlje, sreća, uspeh, blagostanje, pojedini su najavili novu godinu borbe, svako na svom frontu, a bilo je onih koji su se odlučili za nešto originalnija rešenja. Pogledajte i pročitajte šta su nam političari poželeli u poslednjim satima 2020 - godine koju ćemo pamtiti po mnogo toga, od čega je, nažalost, vrlo malo lepog.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas građanima Novu godinu i zahvalio im na podršci, istakavši da mu je to u 2020. godini bio najvažniji poklon.

Foto:TANJUG/ INSTAGRAM „BUDUCNOSTSRBIJEAV“

Vučić je čestitku postavio na Instagram profilu “budućnostsrbijeav” uz fotografiju na kojoj se vidi kako otvara poklone pored novogodišnje jelke.

“Dobio sam mnogo poklona za Novu godinu. Ipak, najvažniji poklon u 2020.godini za mene je bila podrška naroda, podrška ljudi, vaša podrška. Mnogo vam hvala na tome, a moja obaveza biće da se borim za vas, građane Srbije, još strasnije i energičnije nego do sada. Zajedno ćemo pobediti sve izazove! Srećna Nova godina!”, napisao je Vučić.

Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas
„Biće ovo godina povratka. Godina u kojoj ćemo da se vraćamo jedni drugima, godina vraćanja zagrljaja, godina u kojoj ćemo da vraćamo slobodu medijima, institucije građanima…
Biće ovo NOVA godina“, napisao je Đilas na Tviteru.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije poželelo je građanima Srećnu Novu godinu originalnom video čestitkom u kojoj ambasadori Srbije čestitaju praznike na jezicima zemalja u kojoj rade.

Foto: Printscreen/YouTube/MFA of the Republic of Serbia

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poželeo je u video poruci, u svoje i u ime 100-ak diplomatskih predstavništava Srbije u svetu svim građanima Srbije, sveta, i svim Srbima u regionu i dijaspori srećnu Novu godinu.

„Želim srećne novogodišnje praznike, sa željom da u novoj 2021. godini imaju mnogo više razloga za slavlje i osmeh, da imaju mnogo više zdravlja, sreće, uspeha i blagostanja. Da u novoj 2021. godini sve slavimo kao što smo to ranije radili pre ovih opakih epidemija i bolesti i da budemo mnogo bliži jedni drugima. Srećna Nova godina“, rekao je Selaković.

Ministar finansija Siniša Mali čestitao je danas građanima i građankama Novu godinu i poželeo im puno zdravlja, sreće i lepih trenutaka.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

„Ispraćamo godinu izazova, u kojoj je pandemija virusa korona napravila potrese na gotovo svim poljima. Uz želju da što pre izađemo iz vrtloga loših vesti, pre svega zdravstvenih, nadam se da ćete u 2021. zakoračiti sa optimizmom i da će nam Nova godina doneti bolje i uspešnije dane“, naveo je Mali u čestitki.

Nebojša Stefanović Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i svim građanima Srbije, predstojeće novogodišnje praznike i poželeo da im 2021. godina donese, pre svega, dobro zdravlje.

„Poštovani građani Srbije, i ove godine bili smo tu jedni za druge. Trudili smo se da prevaziđemo svaki izazov i pokazali koliko je važno zajedništvo i solidarnost. Godina za nama bila je važna lekcija za sve. Srbija je snagom svojih ljudi, jedinstvom i borbenošću, pokazala da i te kako ume da se bori sa svakim problemom. Ne priznajemo poraz ni pred kim i ni pred čim, jer imamo snage kada se držimo zajedno“, poručio je Stefanović.

Marija Obradović Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović uputila je građanima novogodišnju čestitku, uz želje da nova, 2021. godina donese zdravlje, sreću, mir i ljubav u svaki dom i svaki kraj Srbije.

“Godina koju ispraćamo bila je ispunjena neizvesnošću, brigom i strahom od onoga šta nam donosi sutra. Staru, 2020. godinu pamtićemo po pandemiji koja je zahvatila i na momenat zaustavila ceo svet, ali i po našoj sposobnosti i hrabrosti da joj se suprotstavimo i u toj borbi pobedimo”, navela je Obradović.

Predsednik SPAS Aleksandar Šapić čestitao je Novu godinu u video snimku, sa Deda Mrazom u pozadini i kapicom na glavi.

Foto: Twitter/Aleksandar Šapić

„Srpski narode, dragi građani Srbije, Beograđani i Novobeograđani želim vam srećne novogodišnje i božićne praznike, puno zdravlja, sreće i radosti. Nažalost, ove godine nećemo organizovati novobeogradsku Novu godinu i Ulicu otvorenog srca, gde smo se družili, pevali, igrali, delili novogodišnje paketiće našim najmlađim Novobeograđanima. Nadam se da će 2021. godina da nam donese ponovo normalan život, da ćemo se vratiti našim redovnim aktivnostima i ponovnom druženju sa našim najmlađima. Srećna Nova godina još jednom, srećni božićni praznici i uzdravlje“, rekao je Šapić.

 

Poslanik SNS Vladimir Đukanović imao je specifičnu želju za novu godinu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Moja želja za narednu godinu je da nam Đilas, Marinika, Bastać, Borko i njima bliska ekipa budu glavna opozicija. Oni su opozicija kakvu bi svaka vlast na svetu sebi poželela“, napisao je Đukanović na Tviteru.

Predsednik pokreta „Oslobođenje“ Mlađan Đorđević postavio je neobičnu novogodišnju čestitku građanima Srbije na Tviteru.

Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Najbolja čestitka Nove godine jedne političke organizacije u istoriji višestranačja”, napisao je Đorđević iznad snimka gde se na specifičan način po staklu slikaju i smenjuju slike Srbije sa KiM, srpskih crkava i manastira.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare