Foto:Nova.rs

U "moru" rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora, ispod radara je prošla informacija da je SNS u Pećincima dobila više od 70 odsto podrške. U pitanju je mesto gde su lokalni moćnici SNS prošle godine odlučili da ne dozvole deci da idu vrtić samo zato što su im roditelji bili na opozicionom protestu. Sa druge strane, u Bavaništu gde se nedavno bili veliki protesti poljoprivrednika, na tri biračka mesta naprednjaci su dobili između 55 i 60 odsto podrške.

Iako se nije glasalo na samoj teritoriji Kosova i Metohije, već na teritoriji centralne Srbije, RIK je objavio zvanične podatke i analizu glasanja građana koji žive na teritoriji KiM.

Konkretno, na području opštine Zvečan, gde se nalazi i mesto Banjska u kojoj se desio oružani napad za koji je odgovornost preuzeo MIlan Radoičić, čak 63,75 odsto podrške je dobila lista oko SNS (962 glasa).

Foto: N1

Poređenja radi, druga lista osvojila je „svega“ 6,89 odsto, odnosno koalicija NADA, dok je koalicija „Srbija protiv nasilja“ dobila 5,77 odsto.

Pećinci su poznati po tome što su u tom mestu prošle godine izbacili decu iz vrtića zbog toga što su im roditelji bili na opozicionom skupu. Mališani do nedavno nisu mogli da idu u vrtić, što je cela Srbija pratila i borila se za njihov povratak.

U istim tim Pećincima, na izborima ove godine lista okupljena oko SNS osvojila je čak 70,21 odsto glasova. Najveća opoziciona lista Srbija protiv nasilja (SPN) osvojila je skoro šest puta manje glasova – 11,95 odsto.

Foto: N1

Na izborima za poslanike u Skupštini AP Vojvodine lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ osvojila je 8.284 glasa, što je 70,23 odsto od ukupnog broja građana koji su iskoristili svoje biračko pravo.

Na sva tri biračka mesta u Gornjim Nedeljima ubedljivo pobedio SNS

U Gornjim Nedeljicama gde se vodila najveća bitka protiv iskopavanja litijuma lista okupljena oko SNS na tri izborna mesta na parlamentarnim izborima ostvarila je ubedljivu pobedu.

Na prvom biračkom mestu lista oko SNS osvojila je 42,78 odsto glasova, na drugom je osvojila 52,86 odsto, dok je na trećem bilo 40,64 odsto glasova.

Na sva tri biračka mesta opozicija okupljena oko liste „Srbija protiv nasilja“ dobila je između 14 i 17 odsto podrške.

U Bavaništu gde su nedavno održani protesti poljoprivrednika, lista oko SNS ostvarila je ubedljivu pobedu. Na biračkom mestu OŠ „Bora Radić“ – Glavni ulaz dobili su skoro 51 odsto glasova na parlamentarnim izborima.

U istoj osnovnoj školi samo u drugom ulazu dobili su 55 odsto glasova, dok je na biračkom mestu Zabavište-hol lista oko SNS dobila čak 60 odsto glasova.

Kada je reč o Šodrošu, delu Novog Sada gde su održani veliki protesti prošle godine, lista okupljena oko koalicije „Srbije protiv nasilja“ je pobedila na tom biračkom mestu osvojivši 39 odsto glasova.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Na drugom biračkom mestu (MZ Južni Telep) opozicija je dobila manje glasova od SNS – 32 odsto, naspram 37,5 odsto.

Kako je izgledao izborni dan u Srbiji čitajte u odvojenoj vesti. 

Predstavnici opozicije „Srbija protiv nasilja“ najavili su protest ispred Skupštine grada zbog velikog broja izbornih nepravilnosti. Protest će biti održan večeras u 18 sati, nakon čega će se ići u šetnju do GIK-a.

BONUS VIDEO: Postizborno jutro u Srbiji: Evo kako su protekli izbori u Šapcu, Kraljevu i Kruševcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare