Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Kao deo radikalizacije protesta “Srbija protiv nasilja” u Novom Sadu će se u subotu održati potetsna šetnja i blokada saobraćajnica. Prema najavama organizatora, skup građana zakazan je za 18 časova.

PROČITAJTE JOŠ...

“Pozivamo sve građanke i građane i predstavnike medija na protest „Sve mora da stane“, koji će se održati u Novom Sadu, u subotu, 17. juna, sa početkom u 18 časova. Nalazimo se na Pozorišnom trgu, odakle ćemo prošetati do ugla Partizanske i Temerinske ulice, na kojoj će se održati blokada do 21h”, navodi se u pozivu koji potpisuju Demokratska stranka, Zajedno!, GP Bravo, Narodna stranka, Srbija centar – SRCE, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Most solidarnosti , Omladinsko studentska akcija – OSA i Nova – da se struka pita.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

“Kada institucije države ignorišu i vrše nasilje nad građanima jedina institucija u koju građani počnu da veruju da im može doneti pravdu jeste blokada mostova, puteva i saobraćajnica”, poručio je jedan od lidera novosadskih protesta Brajan Brković. Iz Koalicije Zajedno navode da su razlozi za radikalizaciju protesta isti kao i na prethodnim, i da je radikalizacija neoohodna kako bi vlast počela da sluša sopstvene građane.
“Blokada – jer su nam blokirali institucije! Neposlušnost – jer nas ne slušaju! Otpor – jer je nepravda postala zakon!”, navode iz ove koalicije.

Nakon okupljanja u centru grada, planirano je da se protestna kolona ulicom Jovana Subotića uputi ka Temerinskoj, gde će se zaustaviti na raskrsnici sa Partizanskom ulicom, koja vodi do izlaska na autoput Novi Sad – Beograd. Tu će se okupljanim građanima obratiti govornici čija imena još nisu saopštena.

Prema nezvaničnim informacijama, među govornicima će biti i Novosađanka čiji je sin pre par godina nasilno ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima, kao i neko od organizatora beogradskih protesta.

BONUS VIDEO: Aleksić o novim koracima na protestima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar