Kompanija Telekom Srbija, koja je u većinskom državnom vlasništvu, stipendirala je brojne estradne i druge javne ličnosti koje u medijima podržavaju stranku koja je na vlasti. Marinika Tepić, potpredsednica SSP, ranije je izjavila da je ćerka firma Telekoma Srbije - "Mtel" davala mesečnu apanažu za Institut za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića, ali i da se novac slivao u džepove Aca Đukanovića, Mila Đukanovića.

Marinika Tepić je krajem 2021. otkrila da je Aleksandar Vučić „plaćao porodicu Mila Đukanovića, Bebu Popovića, nagrađivao kuma Bate Gašića…“.

„Sve ove koruptivne, kriminalne poslove je za Vučića obavljao Vladimir Lučić, direktor Telekoma, koji je bio direktor ‘M tel-a’ u Crnoj Gori, koji je ćerka filma ‘Telekoma’. I godinama je isti taj Lučić sistematski upropaštavao ‘M tel’, da bi pre godinu dana, u decembru 2020, prešao u ‘Telekom'“, rekla je Tepić.

On je potom govorila o izdacima za Institut za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića, „najbližeg saradnika Vučića“, za koji je „ukupno dato 407.000 evra“.

„Mesečne apanaže u početku 3.300 evra 2017, a onda 6.000 evra mesečno u poslednjim mesecima 2021. godine“, rekla je Tepić.

Ona je tada ispričala da je u vreme Lučićevog mandata u kompaniji „M tel“ u firmu ušlo 120 miliona evra, od dokapitalizacije i kredita, ali je prodaja pala za 1,5 miliona evra. Efekat ulaganja u kablovske operatere je bio toliko loš, navela je ona i dodala da je bila potrebna dokapitalizacija, kao i da je Lučić uzimao kredite i povećao obaveze za preko 60 miliona evra.

„Ispumpavanje novca za Aca Đukanovića: Od 2015. za zakup nepokretnosti, rentiranje prostora datao je mesečno po 6/7.000 evra, ali se situacija menja pred izbore, kad iznosi odjednom sakuču na 200.000 evra mesečno, i to za prostor koji Aco Đukanović rentira baš državnoj firmi, za ogromne pare, a za prostor koji uopšte nije bio potreban, jer se u njega nikada nije uselio povećan broj radnika. Ukupna vrednost plaćanja i kombinacija između Lučića i Đukanovića izašla je na 2,5 miliona evra“, rekla je Tepić.

BONUS VIDEO Zbog nepoštovanja konkurencije naloženo ukidanje podružnice Telekoma na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar