Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Voleo bih ukoliko bi Vladeta Janković javno progovorio i o onima koji narušavaju opoziciono jedinstvo i koji više vremena provode pričajući o opozicionim strankama nego o režimu, kaže za Danas Janko Veselinović, poslanik iz redova Ujedinjeni – SSP, PSG, Preokret, Sloga, komentarišući predlog poslanika Jankovića da posreduje u ponovnom ujedinjenju opozicije, pre svega, u pomirenju stranaka Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

„Ono što je za veliko žaljenje jesu trvenja u opoziciji. Ako se ičeg bojim, onda je to da će ovaj opozicioni potencijal u parlamentu biti straćen zbog eventualne eskalacije unutrašnjih razmirica između, pre svega, Narodne stranke i Stranke slobode i pravde“, rekao je Vladeta Janković za novi broj nedeljnika Vreme.

Janko Veselinović ističe da je uvek bio u frontu za jedinstvo opozicije.

„Vrlo često kao Don Kihot. Čak sam štetio svojoj organizaciji, posvećujući pažnju zajedničkim ciljevima. U svakom slučaju čin gospodina Jankovića podržavam. Siguran sam da je iskren. Voleo bih ukoliko bi i javno progovorio o onima koji to jedinstvo narušavaju i koji više vremena provode pričajući o opozicionim strankama nego o režimu“, kaže Veselinović, dodajući da “takvih, na sreću, nema u našoj koaliciji Ujedinjeni”.

„To odgovorno tvrdim. I često se sukob smatra i napad na nekoga ko oćuti napad. Pa nije sukob ako vas neko uvredi, a vi oćutite. To je uvreda i o tome treba da se govori. Pored jedinstva o ključnim pitanjima moramo vratiti moralne vrednosti u opoziciono delovanje. Na žalost šteta je opšta. I za one koji napadaju i za one koji ćute. Na kraju ‘plodove’ ubire režim. Na kraju – puno uspeha profesore“, zaključuje Janko Veselinović.

Opširnije pročitajte na sajtu Danasa.

BONUS VIDEO: Govor Vladete Jankovića u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar