Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Termin održavanja ovonedeljnog protesta "Srbija protiv nasilja" biće saopšten u sredu, kaže za Nova.rs Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog bloka i jedan od organizatora protesta.

Očekuje se i da će ovaj protest početi u 18 sati ispred zgrade Narodne skupštine, ali na jučerašnjem sastanku opozicije, koja organizuje taj skup, konačna ruta još nije dogovorena.

Podsećamo, građani na protestu traže smenu ministra policije Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, smenu svih članova REM-a i rukovodstva RTS, oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i Hepi, zabranu štampanih medija koji podstiču na nasilje…

Radomir Lazović rekao je juče za Nova.rs da je važno da građani sa protesta i opozicija koja ih je organizovala istraju u zahtevima i da se protesti održavaju do njihovog ispunjenja.

“Što se tiče promena u protestu ili načina na koji se organizuju, o svemu tome se dogovaramo da drugim opozicionom organizacijima, koje organizuju ove proteste. Važno je da poručimo da nema nikakvih razgovora dok se zahtevi ne ispune, a nakon toga možemo razgovarati o budućnosti naše države”, kaže Lazović.

Radomir Lazović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On navodi da ima različitih ideja i da razmišljanja na koji način da se izvrši što veći pritisak na vlast.

“Da je sreće ne bi morali ni da vršimo taj pritisak, već bi vlast sama razumela da čak i njihovi glasači sigurno ne misle da je normalno da program vodi glavni urednik Hepija sa pištoljem, ni da je normalno da osuđeni kriminalac govori o tome kako ubiti čoveka”, dodaje Lazović.

Srđan Milivojević, poslanik DS, kaže za naš portal da će protesti očuvati svoj nenasilni karatkter.

Srđan Milivojević Foto: Nova.rs

“To je sasvim sigurno. Mi ćemo i dalje demonstrirati odlučnost, istrajnost, a građani će svakako demonstrirati brojnost ovog protesta. Ovi protesti nisu protesti koji pozivaju ni na kakvo nasilje i ulaske u institucije, jer pokazalo se da je to najdelotvornije po vlast, jer ona nema odgovor na to. Mi ćemo insistirati da se ova pozitiva i kreativna energije koja postoji kod ljudi ne potroši i nećemo napraviti bilo kakav nepromišljen potez koji vlast čeka”, ističe Milivojević.

BONUS VIDEO Kako je RTS izveštavao sa protesta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar