Dragana Sotirovski Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Za predsednika i zamenika predsednika niške Skupštine izabrani su Boban Džunić i Igor Novaković, naprednjak i socijalista, obojica hapšeni zbog navodne korupcije pre nekoliko godina. U Višem sudu navode da optužnica protiv Džunića postoji, ali da nije potvrđena, a da je u slučaju Novakovića suđenje u toku. Nepotvrđenu optužnicu ima i predsednik Skupštine Palilule Nikola Božić iz SNS.

Kako pišu Južne vesti, prošlog petka niški parlament dobio je novog predsednika. Na mesto „prvog među jednakima“ u Skupštini grada seo je Boban Džunić, nekadašnji predsednik Opštine Palilula i bivši direktor niške Elektrodistribucije.

U svom političkom CV-u, pored ovih funkcija i članstva u SNS-u, Džunić ima i jedno hapšenje – zbog navodnih zloupotreba sa evropskim fondovima. Taj slučaj nije dobilo sudski rasplet. Početkom godine optužnica je bila na ispitivanju, a još je u „nerešenom“ statusu.

U Višem sudu potvrđuju da postupak još traje.

U predmetu okr. Bobana Dž. u toku je postupak ispitivanja optužnice – navode iz Višeg suda. Za zamenika predsednika Skupštine izabran je Igor Novaković iz SPS-a. Zajedničko sa Džunićem mu je da je i on bio predsednik Opštine Palilula (2008-2012), kao i direktor u sistemu EPS-a. Ipak , postoji još jedna zajednička crta – i Novaković je hapšen zbog navodne korupcije, januara 2015. dok je bio direktor Jugoistoka.

Dragana Sotirovski Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

U Višem javnom tužilaštvu Južnim vestima je potvrđeno da „proces Novaković“ još nije okončan i da je u toku glavni pretres.

Konstituisane su prošle nedelje i opštinske skupštine u Nišu, a za predsednika palilulske izabran je Nikola Božić iz SNS, dva puta hapšen – prvi put sa Džunićem 2017, a drugi put sredinom 2018, opet zbog navodne pronevere.

U slučaju Nikole Božića naveli su da je optužnica podignuta, ali da je, po proceduri, na ispitivanju u Višem sudu. Podsećamo, prošle nedelje izabrana je nova gradska vlast, a SNS i SPS su nastavili koaliciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare