Mihailo Jovićević Foto:N1

"I mandatarka Ana Brnabić gleda N1 i čita Nova.rs i čeka da vidi sastav Vlade Srbije jer će joj to predsednik Aleksandar Vučić saopoštiti", rekao je glavni i odgovorni urednik Nova.rs Mihailo Jovićević.

Iako su izbori održavi još u aprilu, Srbija još nije dobila novu Vladu. Za sada se zna da će novi kabinet imati 25 ministarstava, da će na njegovom čelu biti Ana Brnabić, a o personalnim rešenjima znaće s eposle sednice Predsedništva i GO vladajuće Srpske napredne stranke. Malo toga e zna i o potencijalnim ministrima.

„Menjaju se stvari iz sata u sat, takve glasine stižu do nas. Da sačekamo šta će predsednik da kaže, nemoguće je prognozirati jer jedan čovek odlučuje. Poslednja vest je bila vezana za jedno novo lice u Vladi koja će doći iz bankarskog sektora, to je sve u domenu spekulacija, videćemo šta će predsednik da kaže“, rekao je Jovićević, piše N1.

Kako kaže, i mandatarka čeka da vidi sastav Vlade.

„I onda gleda N1 i čita Novu.rs i čeka da vidi sastav Vlade jer će joj to predsednik saopštiti. Ona čeka odluku, jer je predsednik oročio mandat koji će Vlada imati, ne verujem da ona zna sastav svog kabnineta danas u četvrtak, saznaćega do kraja tek u nedelju kad bude završen Glavni odbor stranke“, rekao je urednik Nova.rs.

Komentarišući formiranje novih ministarstava, Jovićević je rekao da će ovo biti najveća Vlada od 1999.

„Ne vidim opravdanje za to, ako nas svi pozivaju da štedimo, ne znam kako je ovo ušteda, ne vidim neku potrebu. Pretpostavljam jer je jedna krizna situacija i predsednik hoće da podmiri sva gladna usta koja pretpostavlja zapošljavanje velikog broija ljudi. Nije uzet u obzi javni interes, ja ga ne vidim“, kaže on.

Smatra da će buduća Vlada bit balansirana između Istoka i Zapada.

PROČITAJTE JOŠ

„Neće predsednik da zauzme jasan kurs, jer ne bi bilo u skladu sa političkim kredom a to je da igra za obe strane čitav svoj politički život. Da li to znači da će biti sokolova s obe strane, ne verujem. Ne očekujem Vulina u Vladi, nakon prisluškivanja ruske opozicije u Beogradu i potpisivanja sporazuma sa Patruševim, a da li će da sklizne u nemilost isto ne verujem. I Popović možda bude, možda i ne. Ako bude to će biti odslikavanje balansa. Možda će ga zameniti neki drugi kadar“, rekao je Jovićević.

Smatra i da će odluka o usaglašavanju sa spoljnom politikom EU biti doneta već do kraja godine.

„Već izlazi neki rani nacrt ZSO po receptu Berlina, do kraja godine će bitne stvari da se reše. Javnost je pripremnljena za uvođenje sankcija Rusiji, biće to pod plaštom toga da smo izdržali 200 i više dana, pa je sad red da pokleknemo i deo opozicije će glasati, pod obrazloženjem da je to u inetersu građana i meće biti neke bure“, rekao je.

BONUS VIDEO: Nova Vlada, isti cilj: Na kakvim „točkovima“ Srbija nastavlja put ka EU?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar