Foto: Printscreen N1

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavom da će grad podeliti 10.000 zastava Beograđanima "nastavio da i na Uskrs vodi ličnu i partijsku kampanju, i to ponovo iz džepa građana".

Vesić je na TV Pink najavio da bi građani kačenjem zastava na balkonima i prozorima mogli da „pokažu podršku lekarima, medicinskim sestrama, farmaceutima i svima onima koji se u ovoj situaciji bore za živote ljudi“.

„Vesić vređa inteligenciju ljudi i pokazuje da ne poznaje ni nadležnosti Grada, niti potrebe zdravstvenih radnika u Srbiji. Gospodine Vesiću, vi nemate pravo da u ime predsednika radite bilo šta o trošku građana Beograda, jer vi predstavljate njih, a ne Aleksandra Vučića“, rekao je Jovanović u saopštenju.

On je ocenio da je „sumanuta“ ideja da će lekarima biti lakše samo zato što ste je Vesić po stranačkom ključu podelio zastave na teret gradskog budžeta.

„Našim zdravstvenim radnicima su neophodne bolje plate i uslovi rada, kao i kvalitetnija zaštita u vreme epidemije virusa korona, a ne Vesićevi jeftini i besmisleni marketinški potezi. Umesto da negujete kult jednog čoveka, za početak nemojte smanjivati budžet za zdravstvo, kao što ste radili poslednjim rebalansom u Beogradu“, naveo je Jovanović.