Foto: N1

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je u toku izrada "Bele knjige o kriminalu i korupciji u Beogradu" koja će biti polazna osnova za utvrđivanje krivične odgovornosti gradskih funkcionera u prethodnih šest godina, prenela je danas Narodna stranka, čiji je Jovanović potpredsednik.

„Slučaj bivšeg gradskog urbaniste Milutina Folića, koji se bavi prodajom stanova čiju je gradnju omogućio izmenom urbanističkih planova dok je bio u državnoj službi, jedan je od onih koji će biti detaljno ispitani, kao i uloga njegovih šefova Siniše Malog i Gorana Vesića“, rekao je Jovanović u razgovoru sa građanima beogradske opštine Zvezdara.

Jovanović je istakao da će jedan od prioriteta Narodne stranke i Saveza za Srbiju po promeni vlasti biti nezavisno tužilaštvo koje će se baviti visokom korupcijom po „rumunskom modelu“.

Jovanović je dodao da je iz dokumenata APR i izveštaja KRIK jasno da je „Folić prekršio član 38. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, trgovao uticajem i počinio druga krivična dela o čemu će se izjasniti buduće nezavisno tužilaštvo“.

„Ova krivična dela ne zastarevaju tako brzo i toga bi trebalo da budu svesni Folić i svi slični njemu“, rekao je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare