Foto: Vesna Lalić

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da Koalicija za mir lista nade i borbe za jednaka prava svih građana -za prava nacionalne, verske, seksualne manjine, ali i za sve one ljude koji nisu dobili dovoljno prostora u našem društvu, a rade i žive pošteno i časno.

„Na našoj listi su, dakle, svi oni koji imenom i prezimenom znaju da je LDP poslednji bastion vrednosti za koje živimo svi mi na njoj. Ta vrednost je, pre svih, istina kao način života. Istina o ratnim zločinima, istina o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića, istina o budućnosti Srbije kao građanskog društva u kom svi moraju biti jednaki, istina o našoj budućnosti koja mora biti deo evropskih tokova. Istina da je samo tako moguće očuvati mir u Srbiji“, rekao je Jovanović.

On je dodao da je Koalicija za mir napravljena jer će biti najteže očuvati mir u godini pred nama.

„A najbolje to mogu da urade upravo oni koji su se za istinu borili i onda kada su ostajali usamljeni u tom poslu, kada je bilo najteže. A u Srbiji je govoriti istinu najveći problem, iako nas je samo ona toliko puta spašavala od propasti“, kaže Jovanović.

„Mi ćemo uvek biti hrabri da je izgovorimo. I kad se bude razgovaralo o Kosovu ili o Srebrenici. Kada se bude raspravljalo o pravima žena, invalida, nacionalnih ili seksualnih manjina, o pravima onih o kojima svi govore iz ugla većine. Mi smo manjina koja odlično zna šta znače borba za mir i prava marginalizovanih grupa. Tražimo podršku za ono što jesmo, a ne što pokušavamo biti“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare