Miloš Jovanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da je odluka o podizanju borbene gotovosti Vojske Srbije prilično logična i adekvatna, s obzirom na situaciju koja vlada na Kosovu i Metohiji.

Jovanović je za dnevni list Danas rekao da bi svaka ozbiljna država, „a Srbija pretenduje da to bude“, morala da reaguje na ovaj način.

„To nije poziv na rat, ali jeste pokazivanje čvrste volje da na neke stvari ne možemo da pristanemo. Morate da pokažete volju da takve stvari nećete prihvatiti“, istakao je Jovanović, preneo je Novi DSS.

Prema njegovim rečima, deo velikih sila i dalje drži stranu secesionističkim vlastima u Prištini i nema ni malo razumevanja za ono što može da se desi i za rizike koje njihovo ponašanje nosi.

Na pitanje šta bi se desilo ako bi došlo do eskalacije, da li bi Vojska Srbije ušla na Kosovo i Metohiju, Jovanović je rekao da je to pitanje za izvršnu vlast.

Upitan šta će biti kada krene oduzimanje automobila, da li će pripadnici Vojske Srbije tada pucati, on kaže da bi bilo dobro da secesionističke vlasti ne pokušaju oduzimanje vozila.

PROČITAJTE JOŠ

„Realnost je da Srbija ne prihvata secesiju svoje južne pokrajine. Realnost je da Srbi žive dole i da pola sveta ne priznaje njihovu secesiju“, rekao je Jovanović.

BONUS VIDEO Vučić: Spremni smo za pregovore, neke stvari ne možemo da prihvatimo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare