Ivan Jovanović Foto:Nova S

O negativnim ocenama iz Brisela gde je Evropska komisija podnela izveštaj o napretku Srbije u 2020. godini, kao i mandataru za premijera nove vlade, SNS i opoziciji u emisiji "Među nama" govorio je novinar i urednik u "Blicu" Ivan Jovanović.

U Briselu je objavljen izveštaj o napretku Srbije za 2020. u kojem je naša zemlja dobila tri negativne ocene – za izborni proces, pravosudni sistem i fiskalne reforme.

Komentarišući ocene Brisela, Jovanović je rekao da je ovo sve očekivano i dosta realno, da smo u ekonomskoj sferi napravili napredak, ali što se tiče vladavina prava, borbe protiv koripcije tu očigledno ima mesta za reforme.

„Daleko smo mi još od toga da ispunimo zvanične kriterijume EU“, naglasio je on.

Na pitanje da li ovi izveštaji imaju posledice u našoj javnosti i naše rukovodstvo, Jovanović je rekao da se „ovde neće ništa epohalno desiti“.

„Verovatno će se Vučić malo iznervirati na neke strožije ocene, neće se time narod ni previše opterećivati“, istakao je on, napominjujući da to neće imati neku kritičku posledicu po vlast, niti će to moći opozicija da iskoristi kao adut da je ova vlast lošije radila.

„Taj izveštaj je jedna vrsta poruke koja se šalje“, rekao je Jovanović.

Na pitanje kakva se poruka šalje ponovnim kandidovanjem Ane Brnabić za mesto premijera, on je istakao da tom odlukom  niko nije specijalno iznenađen.

„Možda bi drugačije rešenje bilo ili doneta neka odluka da ova vlada ima perspektivu da će trajati četiri godine, ali izgleda da neće trajati toliko dugo“, kategoričan je Jovanović.

O čemu je još govorio Ivan Jovanović pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar