Miloš Jovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Nova DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas je da su prevremeni izbori jedino rešenje za političku krizu u Srbiji.

„Nezadovoljstvo naroda je potpuno opravdano. Ljudima je dozlogrdilo, sa protesta se čuje jedan zahtev – ‘Vučiću odlazi’ „, rekao je Jovanović gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, prenela je ta stranka u saopštenju.

On je dodao da je zahtev da Vučić podnese ostavku opozicija koja se naziva državotvornom uputila pre dva i po meseca kada je prihvaćen francusko-nemački sporazum o Kosovu.

„Vlast predaje Kosovo i Metohiju, jedan čovek uređuje sve medije u Srbiji, pravi se partijska država, i ljudima je dosta toga, zato razumem proteste“, naveo je lider Novog DSS-a.

On je kazao da je i sam bio na protestu naroda prošle subote, nakon „kontramitinga Srpske napredne stranke“.

„Međutim, ako neko bude imao ideju da preuzme proteste, to neće doneti sreću. Nisu građani izašli na proteste zbog Đilasa, Jeremića, Grbovića, kao ni zbog mene – Jovanovića, već zato što su nezadovoljni vlašču u Srbiji“, naveo je Jovanović.

Govoreći o situaciji na Kosovu, predsednik Novog DSS-a je ocenio da vlast stalno popušta i da su dokaz za to Vučićeve reči na kontramitingu da „ako se desi još jedan napad na Srbe, Srbija neće sedeti skrštenih ruku“.

„Napad se dogodio, imamo ranjene Srbe i šta je Srbija uradila kao država – ništa“, rekao je Jovanović.

***

BONUS VIDEO – Ko (ne) želi izbore na svim nivoima?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar