Miloš Jovanović Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da su predsednički izbori, koji će biti održani 2022. godine „prava prilika da se izdignemo iz žabokrečine u koju je pretvorena srpska politička scena“ i dodao da neće bežati od odgovornosti da se kandiduje.

„Izbori su sjajna prilika da se zemlji ponudi ne samo jedna biografija, već i jedna vizija Srbije i shvatanje kako bi demokratija i neki vid sabornosti i zajedništva trebalo da izgledaju. Što se mene tiče, rekao sam više puta da neću bežati od odgovornosti“, rekao je Jovanović za Blic, saopšteno je iz DSS.

Povodom potpisivanja koalicionog sporazuma između DSS i POKS, on je rekao da su te dve stranke oformile koaliciju pod nazivom Nacionalno-demokratska alternativa i da imaju program, politiku i viziju kako Srbija treba da izgleda.

Na pitanje šta misli o zakonu o istopolnim zajednicama, predsednik DSS je rekao da je prirodno da porodicu čine „otac, majka i njihovo potomstvo“.

„Kada na primer ozakonite činjenicu da je potpuno nebitno da li imate dva oca, dve majke ili oca i majku, vi ste nepovratno razgradili pojam krvnog srodstva, filijaciju, prenos… Ostaje jedinka sama i to će biti krajnji rezultat. Go potrošač, mobilni radnik a suštinski raskorenjena individua kao savršen podanik neoliberalnog poretka“, ocenio je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar