Miloš Jovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas u Kragujevcu da francusko-nemački plan za Kosovo mora da se odbije "hitno i u celini", jer inače "nam se ne piše dobro".

Jovanović je pre početka tribine „Ne! kapitulaciji, Ne! francusko-nemačkom planu za Kosovo“, novinarima rekao „na pragu smo ozbiljne katastrofe“ zbog „pogubne politike“ koju vodi predsednik Srbije Aleksanar Vučić.

On je rekao da tribinom počinje kampanja da se odbije francusko-nemački plan i da se objasni građanima šta je izbor pred Srbijom: „da nastavimo da se borimo kao narod, ili da prosto sami sebe skinemo sa istorijske scene i budemo neki potpuno beznačajni delić evroatlantskog sveta“.

„Očigledno je ova vlast krenula da svrstava Srbiju potpuno u Zapad, vidite da je sve više priča o sankcijama koje treba da uvedemo Rusiji, dakle vrlo je ozbiljna situacija gde je odgovornost pred svima nama“, kazao je Jovanović.

Jovanović je najavio kampanju protiv francusko-nemačkog predloga za Kosovo po celoj Srbiji, a posle Kragujevca sledi Niš.

***

BONUS VIDEO – Šta dalje oko Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar