Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović rekao je da se dešavaju velike zloupotrebe u Beogradu uoči predizborne kampanje jer SNS koristi zaposlene u javnim preduzećima za stranačku kampanju.

Gostujući na televiziji Nova, Jovanović je istakao da se zloupotrebe ne dešavaju samo sa javnim preduzećima u Kragujevcu, već i u glavnom gradu.

„Zloupotreba javnih komunalnih preduzeća u Beogradu je nešto što je poznato. Mi smo se oglasil u vezi sa Gradskom čistoćom, gde 10 odsto minimum na dolazi na posao već je angažovano na predizornoj kampanji u korist vladajuće koalicije. Oni dobijaju slobodne dane, vode se u evidenciji da su u drugoj smeni. Oni su u kol centru ili rade kampanju od vrata do vrata, što nije dozvoljeno jer se zloupotrebljavaju javni prostori. A da ironija bude veća, direktor ‘Čistoće’ je šef vladajuće stranke na Zvezdari, što je zabranjeno Zakonom o javnim preduzećima“, rekao je i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:

„Takođe smo izneli podatak i za Parking servis, što je isto neka vrsta zone sumraka. Njihov direktor je koordinator za Mladenovac i Grocku. To nema nigde, verujte mi. Nama radnici javnih preduzeća daju ove informacije“, istakao je on.

Podsećamo, Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da direktor Beogradskih pijaca i poverenik SNS za Kragujevac dovodi zaposlene u JKP Šumadija i Gradskoj upravi Kragujevca da rade terensku kampanju u Beogradu.

Informaciju je objavila Tijana Šerbula, odbornica SSP u Skupštini gradu Beogradu i naglasila da „umesto da rade posao za koji su plaćeni, ovi ljudi koji su smešteni u Garni hotelu Lav u Zemun i sprovode stranačku kampanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare