Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predstavnici koalicije NADA saopštili su posle današnjih konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o mandataru da neće biti deo nove Vlade, navodeći da očekuju da će to biti "stara-nova" vlada.

Obraćajući se novinarima ispred zgrade Predsedništva u Beogradu, jedan od lidera te koalicije i predsednik frakcije Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović kazao je da zameraju vlastima što je „suviše popustljiva prema Zapadu“.

Pročitajte još...

„Kritikovaćemo sve što ne valja ali s obzirom da smo državotvorna stranka, podržaćemo sve što je u nacionalnom interesu“, kazao je Mihailović.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (NDSS) Miloš Jovanović kazao je da nije siguran da Srbija danas ima „siguran put i ciljeve“ iako se kako je rekao, suočava sa ozbiljnim izazovima.

„Pitao sam predsednika Aleksandra Vučića koji su ciljevi ali nisam dobio odgovor koji me potpuno zadovoljava“, kazao je Jovanović ali i dodao da ne raspolaže „svim parametrima“ i da mu je kao opozicionaru, nekad lakše da kritikuje nego da je u vlasti.

Lider NDSS je naveo da Srbija morati imati odgovore na „strateška, temeljna“ politička pitanja, navodeći kao primer da Beograd nema jasnu spoljnopolitičku poziciju.

„Sa EU možemo da saradjujemo ali to ne može da povlači članstvo u Uniji“, rekao je Jovanović.

Predstavnici koalicije NADA su naveli i da Srbija „ne sme“ da uvede sankcije Rusiji i usprotivili se održavanju Parade ponosa u septembru u Beogradu jer to kako su ocenili, razara tradicionalne porodične vrednosti.

Posle predstavnike te koalicije, na konsultacije u zgradu Predsedništva Srbije stigli su predstavnici koalicije SPS i Jedinstvene Srbije, koje predvode lideri dve stranke, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma.

 BONUS VIDEO: „Slučajni susret“ predsednika Vučića i kamere televizije N1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar