Miloš Jovanović Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Verujem da ćemo do kraja ovog meseca, a najkasnije do početka avgusta imati jasnu sliku šta će se menjati kada je reč o izbornim uslovima, šta će još biti predmet diskusije u okviru međustranačkog dijaloga bez posredovanja stranaca, a šta vlast neće moći da prihvati, rekao je danas predsednik Demokrastke stranke Srbije Miloš Jovanović.

Jovanović je na obeležavanju zvaničnog početka predizborne kampanje koalicije NADA u Beogradu istakao da neće biti pauze na „koloseku“ međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima koji se odvija bez posredovanja predstavnika Evropskog parlamenta.

„Imaćemo sastanak naredne nedelje, barem još dva sastanka do kraja jula meseca a možda i početkom avgusta“, najavio je Jovanović, uz podsećanje da je principijelan stav koalicije NADA, koju čine DSS, Pokret za obnovu Kraljevine Srbije (POKS) i 19 udruženja građana da žele da razgovaraju unutar političke scene Srbije i „da nam nikakvi stranci nisu za to potrebni“.

„Utisak je da ima volje da se nekakvi ne mali pomaci naprave ali neće sad tu biti ništa epohalno, a mislim da će neki predlozi koje smo mi iz opozicije dali, kao nešto što bi trebalo da poboljša demokratičnost izbora i smiri tenzije na političkoj sceni, svakako biti usvojeni“, rekao je Jovanović.

Koalicija NADA otpočela je beogradsku kampanju u okviru koje će, prema rečima Jovanovića i člana predsedništa POKS Dušana Radosavljevića, obići sve delove prestonice, a nastaviće se širom Srbije „ulaskom u svako mesto“.

„Hoćemo da vratimo političke programe u politiku, a mi smo koalicija koja ima jasnu viziju i prioritete za ovu zemlju, i to ćemo predstavljati građanima“, rekao je Jovanović.

Član predsedništva POKS Radosavljević je poručio da se koalicija NADA bori za to da, posle 75 godina, narod konačno može da se opredeli u kom će sistemu će da živi.

„Zalažemo se i za takvu promenu izbornog sistema da konačno građani mogu nesmetano da biraju na biralištima, a ne da budu poslati na glasališta da glasaju za lidere koji se stalno reklamiraju na medijima“, istakao je Radosavljević.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar