Foto:Milica Vučković/FoNet

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da vlast Srpske napredne stranke (SNS) ne pokazuje nameru da obezbedi ravnopravne i fer izborne uslove i da to što su izbori zakazani za 2. jun nije nikakav ustupak, saopšteno je iz te stranke.

Jovanović je na Nova S televiziji istakao da je datum važan samo u funkciji popravljanja izbornih uslova, ali da ponašanje vlasti govori da ona namerava da „nastavi po starom“.

„Situacija nije normalna, i dalje imamo ista nepočinstva vlasti sa zloupotrebrebom prava na prebivalište. Ako do 2. juna bude još ’hiljadu Malih Krsni’, izbora neće biti“, naglasio je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ:

On je kazao da kao legalista uvek želi održavanje izbora, ali da za to moraju da budu obezbeđeni normalni uslovi.

„Dva su najvažnija uslova, sređivanje biračkog spiska i otvaranje Javnog servisa RTS za sve političke aktere. Želim normalne izbore, jer verujem u građane i snagu svojih argumenata. Ali ako normalnih izbora nema, onda ne mogu da se održe namešteni izbori“, dodao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ako institucije ne budu radile, onda će to „morati da se kanališe kroz ulične proteste“.

„Odgovornost će biti onda na Aleksandru Vučiću“, naglasio je Jovanović.

Jovanović je zaključio da će doći dan „kada će Vučić snositi krivičnopravnu odgovornost za antiustavno delovanje, jer ništa ne zastareva“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare