Foto: Screenshot Insajder Video

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izjavio je danas da se desio novi napad na srpske povratnike na Kosovu, a ovog puta na meti se našla porodica Vicković u selu Babin most kod Obilića.

Jevtić je na svom Fejsbuk nalogu napisao da se ova šestočlana povratnička porodica sinoć našla da meti pljačkaša. Policija je jutros bila na licu mesta i izvršila uviđaj, naveo je Jevtić i dodao da ovo nije prvi napad na ovu porodicu kojoj je Ministarstvo za zajednice i povratak izgradilo kuću 2017. godine. Iste godine je porodici ukraden kultivator sa frezom.

Jevtić je naglasio da se, nažalost, nastavljaju napadi na povratnike.

„Potrebno je da se počinioci ovih napada privedu pravdi, da se jasno stavi do znanja da ovo širenje straha neće biti tolerisano. Odgovornost je na svim institucijama čiji je posao sprovođenje vladavine prava i zakona“, poručio je Jevtić.

Osim u Babinom mostu, prethodnih dana na meti napada i provokacija bili su i Srbi u selu Gojbulja nadomak Vučitrna, gde je nakon intervencije i reagovanja, između ostalih i Dalibora Jevtića, došlo do pojačane kontrole koju sprovode Kfor i Kosovska policija, prenosi Kosovo onlajn.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare