Dalibor Jevtić Foto:TANJUG / RADE PRELIC

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić i kandidati za poslanike na predstojećim vanrednim paralamentarnim izborima na KiM Slavko Simić i Zoran Mojsilović, nakon posete Osojanu i Velikoj Hoči, pozvali su Srbe iz tog dela KiM da glasaju za Srpsku listu i državu Srbiju i izrazili uverenje da će srpsko jedinstvo pobediti na izborima 14. februara.

Jevtić, Simić i Mojsilović prvo su obišli Osnovnu školu „Radoš Tošić“ u Osojanu gde nastavu pohađa 37.učenika i čije su prostorije renovirane sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, a potom su obišli Veliku Hoču.

Jevtić, koji je ministar za zajednice i povratak u prištinskoj vladi, uručio je u Velikoj Hoči ključeve nove kuće četvoročlanoj porodici Đuričić i poručio da za Srpsku listu to nije kampanja, već da je obaveza političkih predstavnika Srba da pomažu i pružaju podršku svom narodu.

On je istakao da postoji mnogo pokušaja da se razbije srpsko jedinstvo koje je, kako je naglasio, neophodno kao preduslov opstanka i ostanka srpskog naroda na ovim prostorima, prenosi Kosovo onlajn.

„Svi ti pokušaju su uzaludni i njima poručujemo da ćemo i 14. februara pobediti. Srpsko jedinstvo ce pobediti i srpsko jedinstvo je na broju 119. Poslaćemo jasnu poruku da niko od onih koji pokušavaju da razbiju to jedinstvo i na taj način utiču na iseljavanje srpskog naroda u tome neće uspeti“, poručio je Jevtić.

Kandidat za poslanika Srpske liste Slavko Simić ocenio je da srpski narod koji živi u složenim vremenima i okolnostima u Metohiji najbolje razume politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske liste.

„Svaki glas za Srpsku listu znači izgradnju nove kuće, ambulante i škole. Glas za Srpsku listu je očuvanje srpskih institucija i očuvanje vitalnih interesa Srbije na Kosovu i Metohiji od kojih Srpska lista nikada ni po koju cenu neću odustati. Zbog toga je veoma važno da naš narod svuda na KiM prepozna trenutak koji je pred nama i 14. februara pokaže političku volju i jedinstvo uz broj 119, Srpsku listu i državu Srbiju“, rekao je Simić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar