Vuk Jeremić emisija Utisak nedelje
Vuk Jeremić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će se početkom juna sastati sa svim političkim strankama i pitati ih za mišljenje, zbog situacije koja postaje “gotovo nemoguća”. Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, za Nova.rs kaže da će se Narodna stranka odazvati samo na zvanične konsultacije o formiranje Vlade, budući da za to predsednik Srbije ima mandat po Ustavu.

“Svaka druga forma razgovora sa Vučićem, van Ustavom propisanih nadležnosti Predsednika Republike, za posledicu bi imalo dalje urušavanje institucionalnog poretka, i u tome Narodna stranka neće učestvovati”, navodi Jeremić.

On kaže da je postavljanje države prema sukobu u Ukrajini, kao i svemu što iz toga proizilazi u političkom, ekonomskom, bezbednosnom i svakom drugom pogledu izuzetno složeno pitanje koje zahteva sveobuhvatnu i transparentnu javnu raspravu.

“Najprimerenije mesto za to je Narodna skupština Republike Srbije, a ne kanabe na Andrićevom vencu”, ističe Jeremić u izjavi za naš portal.

Predsednik Vučić se juče sastao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a danas sa šeficom nemačke diplomatije Analenom Berbok. Osim o ratu u Ukrajini, teme razgovora bile su Kosovo, energetika, investicije…

Vučić je izjavio da je naša situacija užasno teška.

“…užasno komplikovana, izjavama predsednika Putina dodatno iskomplikovana. O svemu tome ću da govorim sutra. U političkom smislu nikad teža, plašim se sa svime šta sledi i šta imamo, i u ekonomskom smislu nikada teža“, rekao je Vučić.

On je najavio da će početkom juna razgovarati sa predstavnicima svih političkih stranaka.

„Mi moramo da nastavljamo sa investicijama, iako ih nema nigde. Tri puta su manje nego prošle godine. Svi se bave ratom. Sutra ćemo pričati sa narodom. Predočiti stvari. Nadam se da ću početkom juna moći da govorim sa predstavnicima svih političkih stranaka i da se konsultujemo sa njima, da čujemo i njihov stav. Naša situacija je postala gotovo nemoguća“, rekao je predsednik Srbije.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar