Foto: Vesna Lalić

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da bi naredni izbori mogli da budu održani i pre 2022. godine i da stranke opozicije moraju znatno da ojačaju kako bi mogle da promene vlast i odbrane izbornu pobedu, jer "međunarodna zajednica neće da razgovara sa konfederacijom udruženja građana lokalnog karaktera", nego sa političkom organizacijom koja je u stanju da preuzme odgovornost na državnom nivou, navodi se u saopštenju.

„Prvi sledeći izbori biće održani pod bitno drugačijim uslovima, a mi moramo da se postaramo da oni budu što ranije i da na njima budu evropski posmatrači. Evropa ne može više da toleriše još jednu rundu izbora poput onih održanih 21. juna. To je uspeh bojkota, jer više ne mora da se objašnjava kako Srbija nije demokratija – to je sada potpuno jasno“, rekao je Jeremić u razgovoru sa predsednicima opštinskih odbora Narodne stranke iz Beograda.

„Kada budemo dovoljno jaki, imaćemo izbore na kojima Evropa neće dozvoliti krađu, a mi ćemo biti u stanju da ih kontrolišemo“, rekao je Jeremić.

Jeremić je, kako se navodi, istakao da je međunarodni faktor do sada razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i, ako će da ga pusti niz vodu, hoće da zna s kim će razgovarati posle Vučića.

„Zato je izgradnja organizacije koja je u stanju da preuzme odgovornost naš prvi i najvažniji zadatak“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je odborima Narodne stranke u Beogradu „potreban reset“.

„U Beogradu više nećemo morati da objašnjavamo poteze Boška Obradovića, Dragana Đilasa ili Demokratske stranke, kojima želim sve najbolje. Narodna stranka gradi snažnu organizaciju, ima ideje, ljude i potencijal da privuče najviše glasova, jer će se građani sa neminovnim porastom nezadovoljstva zbog velike krize koja sledi okrenuti onima koji imaju razvijenu i jaku organizacionu strukturu“, naveo je Jeremić.

Jeremić je kao besmislene odbacio optužbe da je Narodna stranka srušila jedinstvo opozicije, i istakao da je opozicija jaka onoliko koliko su jaki njeni konstitucioni elementi, a oni moraju biti mnogo jači.

„Na izbore ćemo ići zajedno sa drugim opozicionim strankama i nećemo govoriti ružno o bilo kome, iako nisu svi bili baš korektni u delovanju prema nama“, naveo je Jeremić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare