Jeremić: Oni koji su pogazili obećanja iz kampanje su ponizili građane

Podeli:
Vuk Jeremić emisija Utisak nedelje
Vuk Jeremić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su neki od bivših koalicionih partnera pogazili obećanja iz kampanje najavom da će bezrezervno podržati sankcije protiv Rusije, kao i "vaninstitucionalnim dogovaranjem sa režimom o daljim koracima u Beogradu, pre nego što su prebrojani glasovi".

„Nadam se da će se sa Vučićem na kraju dogovoriti što više političkih aktera koji gaze svoja izborna obećanja i time ponižavaju građane čiji su glas dobili, jer ćemo ih se rešiti svih odjednom. Narodna stranka će biti opozicija režimu i bićemo opozicija sve dok režim ne padne“, rekao je Jeremić u Mokrinu na sastanku sa predsednicima odbora Narodne stranke iz Vojvodine.

„Ne možete u kampanji govoriti da ste protiv sankcija Rusiji, a onda posle izbora promeniti ploču, i to pre nego što kroz raspravu u skupštini postane jasno o kakvim bi merama eventualno moglo biti reči. Ne možete u kampanji neprekidno ponavljati da nema razgovora sa partijom i bratijom i ‘nikada sa Vučićem’, a onda pet minuta posle izbora sesti na Vučićevo kanabe. Hoće li se ići na kanabe da se dogovara i o ekonomiji, zdravstvu, školstvu? Da li je kanabe ustavna kategorija“, upitao je Jeremić.

"Sada je mnogo jasnije zašto su neki naši partneri energično insistirali na tome da se u kampanji na pominje reč revanšizam, štaviše to i postavili kao jednu od tačaka ultimatuma sa kojim su nas suočili pre izbora", rekao je Jeremić, a saopštila Narodna stranka.

Jeremić je istakao da će Narodna stranka na budućim izborima nastupati u "anti-kanabe koalicijama", odnosno sa onima koji će se obavezati da se neće neposredno ili posredno dogovarati sa režimom Aleksandra Vučića.

"Lokalni izbori, koji bi trebalo da budu održani 2024. godine, su strateški prioritet Narodne stranke", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je Narodna stranka "najznačajna politička organizacija u Srbiji koja nije u 'matriksu'".

"Mi nismo deo matrice u kojoj su Vučić, proruski i prozapadni avatari, analitičari, nevladine organizacije, ekstremni levičari i ekstremni desničari… Mi nismo u toj igrici koja služi za sluđivanje građana, i zato smo i izloženi napadima sa svih strana", rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je „trend pada SNS-a nezaustavljiv“, jer je na izborima održanim 3. aprila SNS dobio 300.000 glasova manje nego 2020. godine.

"SNS će na lokalnim izborima izgubiti Novi Sad, Niš i Kragujevac, a to su gradovi u kojima je Narodna stranka najjača opoziciona partija. Pad SNS-a je neminovan i to je prirodan proces", rekao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković rekao je da će kao poslanik u Skupštini Srbije biti glas Novog Sada i Vojvodine.

"Vojvodina ima sve političke pretpostavke da bude mesto na kojem će Vučićev režim polomiti zube. Narodna stranka je svojom organizacijom premrežila celu Vojvodinu i tako stvorila realno uporište za buduće promene", rekao je Novaković.

Novaković je istakao da skup u Mokrinu znači da je Narodna stranka "od danas u aktivnoj kampanji za naredne pokrajinske i lokalne izbore".

BONUS VIDEO - Vuk Jeremić o Srbiji u ili-ili poziciji i crvenim linijama ka SNS-u

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar