Foto: Vesna Lalić

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da Srbija neće biti slobodna dok uzbunjivač iz "Krušika" Aleksandar Obradović ne bude oslobođen, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić "osuđen".

Jeremić je juče u Valjevu, na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke kojoj je kao gost prisustvovao i Obradović, ocenio da predanim radom „Srbija može biti oslobođena već na sledećim izborima“.

„Zavetujem se da neću odustati dok ne oslobodimo Srbiju od zla koje nas je snašlo. Nikada gori ljudi nisu vodili Srbiju, čak ni u vreme stranih okupacija. Od ovoga ne može gore, a od nas zavisi koliko će brzo doći do promena“, rekao je Jeremić, prenela je Narodna stranka.

Predsednik te stranke je kazao da je Obradović svojim ukazivanjem na zloupotrebe u „Krušiku“ svima „postavio veliki zadatak“.

„Nemamo pravo da u prisustvu Aleksandra Obradovića govorimo o hrabrosti. Imamo obavezu da uradimo sve što je u našoj moći da promenimo Srbiju i od nje učinimo normalnu državu. Samo u Srbiji čovek poput Aleksandra Obradovića danas nije na svom poslu, a oni čija je nedela razotkrio nisu u zatvoru“, rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke očekuje da će sledeći izbori biti održani 2021. godine, pod drugačijim okolnostima od prethodnih, jer „vlast sebi ne može da dozvoli još jedan izborni ciklus bez opozicije“.

Dodao je i da je „režim skraćivanjem mandata vlade na godinu i po priznao da je postojeće stanje neodrživo“.

„Naš zadatak je da se u dijalogu vlasti i opozicije, koji će biti održan uz međunarodno posredovanje, izborimo za bolje uslove. Neće nam, međutim, stranci doneti slobodu, jer nikome osim nama nije u suštinskom interesu da se u Srbiji živi normalno i značajno bolje nego sada. Nema te spoljne sile koja će se osvrnuti na nas sve dok ne budemo u stanju pobedimo na izborima i sposobni da odbranimo izborni rezultat“, rekao je Jeremić.

On je istakao da je jaka stranačka organizacija nužan preduslov svih promena i da Narodna stranka zato intenzivno razvija stranačku infrastrukturu po celoj Srbiji.

„Zato smo svakog dana u drugom mestu u Srbiji, jačamo stranku i razgovaramo sa narodom, i zato će Narodna stranka predvoditi u promene. Mi držimo reč i imamo jasnu ideologiju, politički program i ostvarene i časne ljude, kakve nema nijedna druga stranka u Srbiji“, kazao je Jeremić.

On je dodao da Narodna stranka sarađuje i razgovara o predstojećem dijalogu „sa svima iz prave opozicije“, odnosno sa onima koji su bojkotovali „lažne izbore 21. juna“.

„Svima koji su učestvovali na tim izborima želimo sreću, ali oni nemaju kredibilitet da učestvuju u razgovorima o boljim izbornim uslovima, jer su izlaskom na prethodne izbore pokazali da su im uslovi i tada bili dovoljno dobri. Pored toga, postoji velika verovatnoća da će onaj ko je jednom izdao to učiniti ponovo“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Valjevo izabran je profesor nemačkog jezika Miloš Milivojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare