Kragujevac, konferencija za novinare, kzn, Vuk Jeremić
Vuk Jeremić Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je kao "nesmotren korak" odlazak ambasadorke Srbije Jelene Milić na promociju knjige "Diplomatska oluja" Mate Granića.

„Pojavljivanje i širok osmeh ambasadora Srbije u Zagrebu na promociji knjige o ulozi hrvatske diplomatije u sprovođenju zločina ‘Oluje’ je pomalo nesmotren korak, ako ništa onda zbog toga što je u istom trenutku srpska premijerka na premijeri bitno drugačijeg filma u Beogradu“, napisao je Jeremić.

Podsećamo, Jelena Milić, ambasadorka Srbije u Hrvatskoj, bila je na promociji knjige „Diplomatska oluja“, čiji je autor Mate Granić, najdugovečniji ministar Franje Tuđmana, koji je potpisao njen primerak.

„Promocija dop izdanja knjige ‘Diplomatska oluja’ Mate Granića, doajena hrvatske diplomatije, u punoj sali NSK. Prilika za kratki razgovor tokom potpisivanja mog primerka. Nadam se da će mi ova knjiga pomoći u razumevanju okolnosti koje opterećuju naše odnose“, napisala je Jelena Milić na društvenim mrežama.

Foto: Twitter/Jelena Milic

Ona je okačile i slike sa potpisivanja knjige. Ispod njenog naziva na koricama piše: „Sećanja najdugovečnijeg Tuđmanovog ministra“.

Mate Granić je političku karijeru počeo u vreme ratnih devedesetih. U julu 1991. bio je potpredsednik Vlade Hrvatske, a dve godine kasnije postavljen je za ministra spoljnih poslova. Na toj funkciji ostao je sedam godina. Bio je i pregovarač u postupku donošenja Dejtonskog sporazuma.

BONUS VIDEO Jeremić: Stranci hoće Kosovo i litijum, a Vučić da ostane na vlasti, sve ostalo je kusur

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar