Foto: Ivan Dinić/NOVA S

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će njegova stranka u susret izborima 2022. jačati partijsku infrastrukturu, a to, kaže, savetuje i drugim opozicionim stranakama.

Preduslov za promenu vlasti je, kaže, kontrola svih biračkih mesta:

„Za to nam je potrebno oko 17. 000 ljudi, što je danas misaona imenica za celu opoziciju, a ne samo za Narodnu stranku“, kazao je Jeremić u Mokrinu, gde je, prema saopštenju, razgovarao sa građanima i članovima stranke iz Banata i drugih delova Vojvodine.

„Razgovori o tome ko bi bio najbolji kandidat za predsednika Srbije su oštrenje ražnja dok se nalazimo na 300 kilometara od šume u kojoj je zec. Ja neću učestvovati u tim raspravama, nego ću jačati stranku“, dodao je Jeremić.

On je podsetio da će 2022. godine biti istovremeno održani parlamentarni i predsednički izbori i kaže:

„Na tim izborima nastupićemo zajedno sa drugim opozicionim strankama na jednoj listi i sa jednim kandidatom, ali do tada moramo da radimo na jačanju stranke i njene infrastrukture, što savetujem i ostalim opozicionim kolegama. Ako bismo ostali uvezani na sadašnji način, ne bi se bitno pomerili sa sadašnjeg nivoa podrške, što je daleko od potrebnog za promenu vlasti“, rekao je Jeremić.

Jeremić je, povodom pregovora o Kosovu i Metohiji, rekao da se ove godine verovatno neće odlučivati o statusu, a Zapad bi, kaže, trebalo da prestane da tolerise aktuelnu diktaturu u Srbiji, jer veruje da će rešiti problem Kosova.

„Sledeća demokratska vlast u Srbiji moći će da doprinese normalizaciji prilika na Kosovu i u regionu“, kaže Jeremić, ali ne objašnjava šta to znači po pitanju rešenja za problem Kosova.

Istovremeno, obećava da će opozicija, kad dođe na vlast, nastojati da Srbiju uredi tako da više liči na Češku, a ne na Tursku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare