Ana Brnabić i Jelena Trivan Foto:TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVC

Nova savetnica premijerke Srbije Ane Brnabić, Jelena Trivan, rekla je za Nova.rs da će savetovati šeficu Vlade Srbije u "oblasti reforme pojedinih javnih preduzeća".

Portal Nova.rs objavio je da je Jelena Trivan, koja je nedavno razrešena funkcije direktorke Službenog glasnika, imenovana je na sednici Vlade Srbije za savetnicu premijerke Ane Brnabić. Nova savetnica šefice srpske Vlade, u razgovoru za naš portal, ističe da obavlja samo jednu funkciju i da premijerki pomaže bez naknade.

Pročitajte još...

„Ja obavljam isključivo jednu funkciju, a to je direktor ‘Mtela’, a premijerki pomažem bez naknade i ikakvih beneficija, pre svega u budućoj reformi Zavoda za udžbenika i sličnih javnih preduzeća iz domena izdavaštva, nauke, prosvete, a s obzirom na iskustvo direktora Službenog glasnika. Dakle, isključivo u oblastima u kojima imam znanje i iskustvo koje je vrlo ograničeno“, navodi ona za naš portal.

Trivan dodaje da će to raditi u meri u kojoj može da pomgne, imajući u vidu njeno primarno zaposlenje kao „izraz volje da se javna preduzeća poput Službenog glasnika, Zavoda za udžbenike, Prosvetnog pregleda i slučanih, koja su skrajnuta u odnosu na neka važnija, učine profitabilnim“.

Trivan kaže i da ne obavlja više funkciju predsednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, te da joj je istekao mandat još u junu prošle godine.

BONUS VIDEO Brnabić: Srbija mnogo može da izgubio zbog Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare