Foto: Promo

Direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić, saopštila je danas da se i ona vakcinisala i to ruskom vakcinom Sputnik V.

O svom iskustvu vakcinacije, Jelena Milić je medijima uputila saopštenje. Uz njega je dostavila i fotografiju svoje vakcinacije na kojoj podignutom rukom pokazuje znak V.

U saopštenju između ostalog navodi da upućuje iskrene čestitke svim nadležnim organima Republike Srbije (RS) na odlično organizovanom procesu vakcinacije, e-upravi od zakazivanja do registracije zarad poziva na revakcinaciju.

U saopštenju je objasnila i zašto se opredelila za Sputnik vakcinu.

„Za Sputnik vakcinu sam se opredelila iz više razloga. Ugledni svetski časopisi objavili su da Sputnikova vakcina ima sve kvalitete kao i druge vakcine u opticaju,  ali i prednosti  koje druge nemaju. Velika zahvalnost ruskim naučnicima. Iskreno se nadam da će proces proizvodnje vakcine Sputnik V uskoro početi i u Srbiji“, navela je direktorka Centra za evroatlanse studije.

Dodala je i da je ključni motiv izbora vakcine Sputnik V bio „da  iskažem poverenje u relevantne institucije RS, a pre svega Agenciju za lekove i medicinska sredstva koja je odobrila njenu upotrebu, kao što je odobrila i upotrebu ostalih vakcina protiv virusa Covid-19 koji su na raspolaganju našim građanima i da ih ohrabrim i pozovem da se i sami vakcinišu“.

Ona je u saopštenju pohvalila državno rukovodstvo za sve što je uradilo oko nabavke vakcina. Dalje je dodala:

„Zbog svega navedenog naše rukovodstvo zaslužuje da mu ukažemo poverenje i bezrezervnu podršku da proceni koje je to kompromisno rešenje oko novog statusa Kosova, koje će nam omogućiti dalje jačanje ekonomije, demokratije, vladavine prava i nastavka EU integracija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar