Sulejman Ugljanin
Sulejman Ugljanin Foto: N1

Odbornici Skupštine opštine Tutin izabrali su na konstitutivnoj sednici Selmu Kučević iz Stranke demokratske akcije Sandžaka za predsednicu lokalnog parlamenta, a za njenu zamenicu Zehru Dazdarević iz iste partije.

Izbor Selme Kučević podržalo je 18 odbornika SDA Sandžaka i Rade Petrović, jedini odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini Tutina.

„Zahvaljujem se na ukazanom poverenju i želim da pozovem i ostale odbornike da uzmu aktivno učešće u ovom mandatu. U budućnosti želimo da gradimo dobre temelje saradnje i razvoja naše opštine, a u korist naših građana“, navela je nova predsednica Skupštine opštine Tutin.

Selma Kučević (28) je diplomirana pravnica i ćerka bivšeg predsednika Opštine Šemsudina Kučevića, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći 2017. godine. Na parlamentarnim izborima izabrana je i za poslanicu u Skupštini Srbije.

Odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Grupe građana „Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić“ su nakon verifikacije mandata napustili zasedanje, jer nisu hteli da učestvuju u glasanju za kandidata oko kojeg, kako su rekli, nisu obavili konsultacije sa ostalim odborničkim grupama.

U skupštinskoj sali su ostala dva odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP), ali oni nisu učestvovali u glasanju.

Za novog sekretara lokalnog parlamenta izabrana je diplomirana pravnica Misala Hodović.

Skupštinu Tutina čini 18 odbornika sa liste „SDA Sandžak – dr Sulejman Ugljanin“, 11 sa liste „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“, pet sa liste „Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić“, dva odbornika sa liste „Evropski Tutin – Rasim Ljajić“, dok je jedno odborničko mesto pripalo listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar