Valentina Reković Foto: TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Pokret "Jedan od pet miliona" ocenio je danas da je puštanje u prodaju pa zatim povlačenje kućnih testova na korona virus pokazatelj da Srbijom upravljaju "korona profiteri", koji čak i "nesreću uzrokovanu epidemijom koriste za pljačkanje naroda".

Taj pokret je podsetio da se premijerka čudila na televiziji kako su se kućni testovi uopšte i našli u državnim apotekama bez odobrenja Agencije za lekove, i upitao zašto je onda članica Kriznog štaba pre samo tri dana hvalila te testove kao pouzdane ako već nisu dobili odobrenje te agencije.

„Kako su se testovi našli u državnim apotekama ako nemaju odobrenje i ko onda laže – direktorka Apoteke Beograd Jasminka Bjeletić koja je nedavno izjavila da su testove naručili od dobavljača, i to sa rešenjem Agencije, ili Vi? Naposletku, kako je moguće da su vaši tabloidi horski reklamirali ove testove, a da Vi, ministar Lončar i vaši partneri niste imali nikakve veze sa tim“, upitao je taj pokret premijerku.

Pokret je ocenio da je na taj način neko pokušao da opljačka narod koji je na udaru korone.

„Bolesnim ljudima koji ne mogu da izdrže višesatno čekanje ispred ambulanti, podvalili ste kućne testove koji zapravo nisu za kućnu upotrebu. Istovremeno ste drastično podigli cenu PCR testova. Profitirate na račun bolesnih ljudi, isto kao što ste radili na početku epidemije kada ste maske koje danas mogu da se kupe i za četiri dinara po komadu tada naplaćivali tridesetostruko više“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar