Majdanpek površinski kop Foto:TANJUG/ZORAN MILIC

Pokret "Jedan od pet miliona" ocenio je danas da su kompanija "Zidjin" i njeno privatno obezbedjenje grubo prekršili ljudska prava i povredili Krivični zakonik "proterivanjem" aktivista koji su kampovali na planini Starica kod Majdanpeka, protiveći se njenom miniranju.

„Oni se nisu nalazili na posedu ove kompanije, već na parcelama koje pripadaju državi Srbiji“, naveo je u saopštenju kopredsednik tog pokreta i odbornik u Skupštini opštine Majdanpek Martin Bežinarević.

On je upitao ostale odbornike „čije interese štite“, navodeći da oni mesecima ćute na te probleme i ocenio da je u pitanju „ili strah ili novac“.

„Zdravlje, priroda, ugrožene životinjske vrste, istorija i tradicija i ljudski životi izgleda nisu dovoljno vredni kao ti milioni koje ‘Zidjin’ ulaže kako bi obezbedio ćutanje lokalnih odbornika“, ocenio je Bežinarević.

On je istakao da im je „sada potrebna pomoć da povrate sve ovo što je neko odlučio da otudji od njih“ i pozvao odbornike ustanu i stanu u odbranu svog grada, dodajući da birne i ćutanje mnogih opozicionih organizacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar