Foto: Nova.rs

Gradska izborna komisija proglasila je listu Srpske napredne stranke za grad Beograd, u čijem vrhu se nalazi i niz javnih ličnosti.

Kao što je najavljeno, listu pod nazivom “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” predvodi Aleksandar Šapić, aktuelni predsednik Opštine Novi Beograd, iza njega je kardiolog Marija Zdravković, a na četvrtom mestu je Goran Vesič, zamenik gradonačelnika.

Među prvih 10 kandidata za odbornike je i niz javnih ličnosti iz sveta sporta, umetnosti i medija.

Tako se pod rednim brojem tri nalazi Konstantin Kostjukov, koreograf, baletan i režiser.

On je bio direktor Baleta u Narodnom pozorištu.

Foto:Nemanja Jovanović

U vrhu liste naprednjaka, šesti po redu, je i Nenad Krstić, nekadašnji košarkaš Partizana i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije. On je za Nova.rs potvrdio da će biti kandidat za odbornika ispred te stranke, ali je naglasio da je nestranačka ličnost i da ne ulazi u politiku.

Nenad Krstić
Nenad Krstić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Krstić je naveo da ne želi da daje izjave na tu temu.

„Svima sam rekao da su jedine izjave koje dajem vezane za košarku“, rekao je naš za naš portal.

Na spisku kandidata za odbornike, odmah iza Krstića, je i glumica Iva Štrljić. Ona je juče stavila svoj potpis na listu naprednjaka.

Iva Štrljić, Bal na vodi, film, restaurirana verzija filma
Iva Štrljić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Na listi SNS, pod rednim brojem 17, je i voditelj na TV Pink Živorad Nikolić, poznatiji kao Žika Šarenica. Njegovo političko angažovanje počelo je 2018, takođe na beogradskim izborima, nakon čega je ušao u beogradsku skupštinu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zanimljivo je da su među kandidatima za odbornike i pojedini visoki državni funkcioneri. Među njima je i premijerka Ana Brnabić, koja je 63. na listi, kao i ministar finansija Siniša Mali, koji je 67. Kandidat SNS za beogradske izbore.

BONUS VIDEO Sićve011 ponovo zasijao na TikToku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare