Foto:Newsmax Adria

"Za posetu kancelara Šolca spremali su nas kao za nevreme koje najavljuju danima. Prošlo je bez većeg kovitlaca, sve što smo čuli svi znamo odavno, a zvanično iznenađenje na priču o međusobnom priznanju sa Prištinom deluje kao usiljeno," rekao je na početku "Pregleda dana" Goran Dimitrijević.

„Takođe, jasno je da je članstvo u Uniji na predugom štapu da bi se neko potresao. Spoljna politika Srbije je možda taktiziranje, ali ni evropska politika prema ovom delu kontinenta nije mnogo jasnija. Micotakis iz Soluna ohrabruje – možda postanete članovi 2033. Ostali lideri regiona uzdražni, uz osmehe po principu – Važi.

Brisel je svestan da mora biti prisutan da se ne bi ugnezdili neki drugi, uz nadu da će nas evropski fondovi i donacije odvratiti od ideje da se ponovo ubijamo. Geografski je sve rešeno preko NATO. Za dalje, niti Evropa ima plan, niti ovde postoji iskrena težnja. Status quo. Kao i u gradskoj vlasti Beograda. Na prvom glasanju overen je stari politički savez, uz samo jednog preletača, zasada. Jer konkurs je stalno otvoren. Jedina dilema biće duel naprednjačkih favorita za mesto gradonačelnika. Ali ali i to izgleda kao namešteni derbi u nameštenoj ligi.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare