Vladeta Janković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kandidat koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković izjavio je danas da ih je vlast "sabotirala" i "sistematski ometala" da dobiju prostore za predizborne skupove, zbog čega su takvi skupovi održavali i u restoranima koji imaju veće sale.

Janković je za televiziju N1 rekao da je „po njegovom računanju bilo bar šest takvih otkazivanja“.

„Telefonirate, šaljete mejlove, ne odazivaju se, prave se ‘mrtvi’, to računam kao sabotažu“, rekao je Janković i dodao da je moguće da ta koalicija neće dobiti za završni predizborni skup „ni Kombank dvoranu ni Dom omladine“, a da će u tom slučaju skup biti održan na otvorenom.

Završna konvencija koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije biće održana u četvrtak 31. marta na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, sa početkom u 18 časova, rečeno je juče Beti.

Janković je za N1 istakao da, kao kandidat za gradonačelnika, ne može da kaže šta će se raditi u Beogradu dok ne bude znao „čime raspolažemo“, ali da je očigledno da je zagadjenje jedan od najvećih problema, kao i da postoji plan da se formira „antikorupcijska komisija za grad“.

„Jedan od prvih koraka kada preuzmemo vlast je da osnujemo antikorupcijsku komisiju za grad. Komisiju poštenih ljudi, da ispitaju stanje u gradskoj blagajni, da vidimo čime raspolažemo. Da se razreši taj čvor korupcije koji u glavnom gradu truje život godinama“, kazao je Janković i dodao da će pre svega biti istraživani „putevi novca u gradskom gradjevinskom zemljištu“.

Janković je rekao i da predstavnici aktuelne vlasti Srpske napredne stranke „osećaju da su najugroženiji“ u Beogradu i da „zato čine sve što mogu“.

„Ako izgube Beograd, oni su ozbiljno ugroženi. Za njih je to izvor i prihoda i uticaja“, istakao je Janković.

Rekao je i da će opozicija braniti izbornu pobedu, ukoliko vlast bude odbijala da je prizna, ili ako bude pokušaja manipulacije rezultatima glasanja.

„Ako ne budemo sposobni da odbranimo izbornu pobedu, ne zaslužujemo je“, kazao je Janković.

Dodao je i da „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ računaju na podršku koalicije „Moramo“ u Skupštini grada Beograda.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar