Janko Veselinović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Janko Veselinović iz Pokreta za preokret izjavio je večeras da treba sačekati završetak sednice RIK-a i onda odlučiti koji su dalji planovi u vezi sa protestom, nakon što je grupa mladih negodovala i tražila da se nešto uradi povodom toga.

„Videli ste da sam malopre razgovarao s tim mladim ljudima, neki su moji studenti. Oni su zapravo u pravu, oni žele da se ponište izbori u Beogradu, ali RIK-u ne možemo da naredimo. Mi možemo odlukom da ostanemo ovde dok se RIK ne izjasni, da budemo uporni dok ne ostvarimo cilj, a cilj je da se ponište izbori u Beogradu“, rekao je za N1.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodao je da su svi „na istoj strani“.

„I očekujem da zajedno radimo, ovde sede (RIK) oni koji su pogazili Ustav i zakon, pogazili ljudskost onim što su juče radili, dovodeći jadne ljude autobusima da prave probleme svojoj braći sa ove strane granice“, kazao je Veselinović.

Marinika Tepić i Miroslav Aleksić su počeli štrajk glađu u RIK-u. Podsećajući na slučaj Tomislava Nikolića iz 2011. godine, reporter N1 upitao je Veselinovića da li će štrajk dvoje nosilaca republičke liste koalicije SPN uspeti.

„S tim što je Nikolić folirao, sedeo je na stiroporu i pokazivao džakove sa izbornim listićima koji zapravo nisu pokradeni. Smatram da mi treba da podnesemo najveću žrtvu, i da ne ugrozimo zdravlje i živote ovih mladih ljudi, oni ne treba da imaju posledice. Da sačekamo rezultate RIK-a i da onda preduzimamo dalje radnje“, rekao je Veselinović.

***

BONUS VIDEO: Janko Veselinović na 23. protestu „Srbija protiv nasilja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar