Dejan Nikolić / Foto: Printscreen/N1

Diplomatska je praksa da se izjave ovakvog tipa usaglašavaju i dogovaraju, tako je i moja o podršci Flekenštajna rukovodstvu Demokratske stranke apsolutno na sastanku usaglašena, izjavio je potpredsednik DS Dejan Nikolić za Nova.rs.

Na pitanje kako vidi današnju izjavu predstavnika Partije evropskih socijalista Knuta Flekenštajna datu FoNetu da se nada da će se situacija u Demokratskoj stranci smiriti i da će suprotstavljene strane naći zajedničko rešenje, Nikolić je ponovio da je njegova ranija izjava o podršci rukovodstvu stranke u potpunosti dogovorena na sastanku.

„Ovu novu izjavu vidim kao naknadnu potrebu da se tenzije koje očigledno u DS postoje spuste i ja to apsolutno podržavam“, objasnio je Nikolić.

Flekenštajn je u izjavi datoj novinskoj agenciji FoNet rekao da ne želi da staje ni na čiju stranu, već da je cilj da se dođe do kompromisa dodajući da ne može da ocenjuje situaciju iz Brisela, već da problem u DS mora da bude rešen u DS.

„Ako žele da budu jaki, moraju da budu zajedno“, rekao je Flekenštajn i poručio DS da je deo PES i da deli vrednosti PES.

Podsećamo na to da je Nikolić, pre četiri dana, saopštio da je Flekenštajn izrazio zabrinutost povodom „nelegalnog pokušaja preuzimanja DS „ uz pomoć ljudi iz vlasti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar