Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Screenshot/Twitter/Srbija centar Srce

Urednica emisije "Otvoreni kanal" Mirjana Vladisavljev objavila je na Tviteru da je prvi put na televiziji na kojoj radi - novosadska " TV Kanal 9", cenzurisana, i to dok joj je gost u emisiji bio predsednik Pokreta SRCE Zdravko Ponoš.

„Bilo mi je zadovoljstvo da ugostim gospodina Ponoša. Pametan, odmeren, kulturan i nadasve čovek pun duha. No, desilo se nešto čemu se nisam nadala. Prvi put sam na ovoj televiziji cenzurisana. Emisija nije reprizirana i nema je na YouTube-u . Izgleda da se neko baš plaši generala“, napisala je novinarka u svojoj objavi.

Ponoš za portal Nova.rs kaže da je očigledno vršen pritisak na tu televiziju, pošto nije bilo ni poziva gledalaca niti reemitovanja.

„Verovatno je to televizija koju prate gledaoci koji naginju režimu, pa onima koji odlučuju smeta da čuju takvo mišljenje. Ja sam govorio ono što uvek i govorim, ništa novo“, kaže on.

Ponoš je u emisiji, između ostalog, pričao o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i o tome da je Srbija „potpuno privatna država“.

Pročitajte još...

„Srbija je u ovom momentu prćija Aleksandra Vučića i jednog uskog kruga oko njega. Nema tu ni istoka ni zapada, ni gore ni dole. Mi smo privatna država potpuno. Ovo je država u kojoj on može da raspiše izbore sutra, prekosutra. Država u kojoj kaže da je najveća farma za proizvodnju droge u Evropi da se to nije desilo. Čovek koji je informisan o svemu. On zna koji urednik RTS-a ili novinar lajkuje nešto sa protesta, a o Jovanjici nije čuo ništa. A kad prođe njegovo vreme uskoro, pamtiće ga istorija samo po dve stvari: po Jovanjici i po ovoj tragediji kada su deca izginula. To niko drugi u Evropi nije stvorio što je on stvorio. Njegova država, država pod njegovom kontrolom je ušla u narko biznis. To niko drugi u Evropi nije radio… Mnogo je lakše imati stabilokratiju sa šefom države koga držite u džepu. On je čovek koga svako može da drži u džepu i koga svako može da ucenjuje. Imate čoveka koji rukovodi državom u narko biznisu koji rešava istorijsko šitanje jedne nacije kao što je Kosovo“, rekao je Ponoš u emisiji.

BONUS VIDEO Zdravko Ponoš o zbivanjima u i oko Skupštine i podelama podeljenog društva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare