Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Saveta Nove stranke (NOVA) Aris Movsesijan zatražio je danas da se izbori smesta odlože i pozvao kolege iz lekarske struke da se ujedine i zajedničkim snagama, odgovornim ponašanjem i solidarnošću, pomognu Srbiji i njenim građanima da što pre pobede epidemiju.

On je poručio da je, u jeku pandemije koronavirusa, neophodno da budemo svesni da su pred Srbijom teški dani koji zahtevaju odgovornost i spremnost svakog pojedinca.

„Kao doktor stomatologije koji 30 godina radi u struci, pozivam kolege da se prijavimo, da nas država organizuje kako bismo pokrili sve anomalije u društvu i u zdravstvenom sistemu. Ima nas dovoljno, jer većina nas pod ovim okolnostima neće moći svoj posao normalno da obavlja, te je sada prilika da pokažemo svoju humanost i da je naša struka nešto posebno i nešto što je najpotrebnije svakom društvu. Nekada se to zvalo opštenarodna odbrana i društvena samozaštita i svako od nas je znao svoje mesto, a danas molim da se preko komora i svojih organizacija svi angažujemo“, poručio je predsednik Saveta NOVE.

Dodajući da je on prvi spreman na patronažu i obilazak starijih ljudi, Movsesijan je podsetio da ostale bolesti, nažalost, neće prestati zato što je u toku epidemija koronavirusa.

„Molim državu da što pre obezbedi mesta, jer će se uskoro zatvoriti škole i predškolske ustanove, za decu ljudi koji rade u zdravstvu. Ako nisu u mogućnosti, mi smo tu da pomognemo, ali apelujem da budu uključeni svi resursi, jer zdravstvo nije samo u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, već treba da bude obezbedjeno u celoj Srbiji. Ima nas dovoljno i imamo znanje. Kolege, ovo je na nama“, kazao je Movsesijan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram