Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Lideti najdugovečnije koalicije na srpskoj političkoj sceni Ivica Dačić i Dragan Marković Palma razmenili su oštre reči na sednici Skupštine, a sve se završilo tako što je Palma sa svojim poslanicima izašao iz sale.

Unutarkoaliciona prepirka počela je u terminu rezervisanom za poslanička pitanja, kada je poslanik JS Vojislav Vujić postavio Dačiću pitanje da li, s obzirom na to da se razmišlja o „lokdaunu“ zbog korone, možda treba razmisliti i o tome da se poslanici ne okupljaju u Skupštini.

– Ako se apeluje da treba smanjiti kontakte narednih dana, da li smatrate da je svrsishodno da i mi prekinemo zasedanje? Ne rad, ali okupljanje u zatvorenoj prostoriji.

Dačić je najpre ljutito reagovao na to što su i poslanici njegove stranke apaudirali Vujiću.

PROČITAJTE JOŠ:

– Ja ne znam zašto vi iz SPS aplaudirate. Je l’ ste me pitali da li treba da aplaudirate?  –  rekao je Dačić, pre nego što je odgovorio Vujiću.

– Narodna skupština nije dobrovoljno pevačko društvo. Apsolutno odbijam ovaj predlog.

Ovaj odgovor se nije dopao Palmi koji se javio za reč i zamerio Dačiću na tonu kojim se obratio njegovom poslaniku:

– Odgovor je mogao da bude „može“ ili „ne može“. Nemojte sad da se plašimo kad nešto treba da pitamo da ne dobijemo packe. Ovo pitanje ne zaslužuje packe, već kulturan odgovor – kazao je Marković.

– Gospodine Markoviću, kada je reč o važnim političkim pitanjima, trebalo bi da se ipak konsultujemo unutar naše koalicije. S druge strane, vi ste ranije tražili da Krizni štab dozvoli da se održavaju svadbe. Pa kako sad mogu svadbe, a ne može Skupština? – odgovorio je Dačić, posle čega su  poslanici JS, predvođeno Palmom, izašli iz sale.

Novinarima u holu rekli su da idu na kafu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare