Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Briselu gde se održava nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a uoči sastanka se pohvalio na Instagramu da nije u stanju da pojede ni tri keksa i devet grama voćne salate - jer oseća veliku odgovornost.

„Minut do početka dijaloga sa albanskim timom u Briselu. Spreman i zahvalan svima u srpskom timu na snazi, energiji i podršci. Ovih 9 grama voćne salate i 3 keksića mislim da nikada nisam pojeo, ne zato što se domaćin nije potrudio, već zato što osećam ogromnu odgovornost za predstojeće razgovore“, napisao je Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Ovo bi trebalo da bude drugi susret predsednika Vučića sa novoizabranim prištinskom premijerom Aljbinom Kurtijem. Dijalog između Beograda i Prištine nije odmakao daleko na prethodnom sastanku, a analitičari ni ovoga puta ne očekuju dramatične pomake, s obzirom da su obe strane ukopane u prethodnim pozicijama – Beograd traži primenu Briselskog sporazuma i naročito osnivanje Zajednice srpskih opština; Priština traži međusobno priznanje sa Srbijom.

Sastanak će početi u popodnevnim satima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare