Dragan Jovanovic
Dragan Jovanović Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Nova skupštinska većina okupljena oko Bolje Srbije izabrala je nove opštinske većnike na sednici Skupštine opštine Topola koja je završena kasno sinoć.

Lider Bolje Srbije Dragan Jovanović rekao je za agenciju Beta da će kao jedan od petoro članova Opštinskog veća biti zadužen za izgradnju infrastrukture i privredu.

Jovanović je naveo da je na sednici izabrana za zamenika predsednika opštine Jasna Vuković iz Bolje Srbije. Promenjen je predsednik Opštinske izborne komisije kao i kompletan Nadzorni odbor JKP „Topola“.

Jovanović je rekao da je koalicija Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i grupe građana „Novi ljudi za bolju Topolu“ politički „sahranjena“.

Vlast u Topoli je promenjena u utorak na sednici skupštine kada je dvoje odbornika iz SNS-a podržalo Bolju Srbiju. Tako je obezbeđena nova većina, 22 od ukupno 41 odborničkog glasa.

Vladajuću većinu čini 17 odbornika Bolje Srbije i po jedan iz POKS-a, SNP-a i PUPS-a.

Predsednik opštine Topola ostao je Igor Petrović, koji je povukao ranije ponuđenu ostavku i podržao Bolju Srbiju.

Za predsednika Skupštine opštine Topola u utorak je izabran Vladimir Radojković, a za njegovog zamenika Božidar Pavlović, obojica iz Bolje Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare