Princeza Danica i princ Filip Karađorđević Foto:Twitter/@PrincFilip1

Princ Filip Karađorđević i princeza Danica večeras su došli na protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.

„Iz naroda, za narod“, poručio je Filip Karađorđević na Tviteru.

On je na svom nalogu zakačio slike sa princezom Danicom sa trećeg protesta „Srbija protiv nasilja“ koji je počeo u 18 časova ispred Skupštine Srbije u Beogradu.

Sve o današnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ čitajte u našem lajv blogu.

Podsetimo, večerašnji treći po redu skup protiv nasilja počeo je u 18 časova ispred Skupštine Srbije. Povod za proteste koji se održavaju u Beogradu, ali i u mnogim drugim gradovima Srbije, jesu dve tragedije koje su nas zadesile prošle sedmice, kada je u stravičnim pucnjavama u OŠ “Vladislav Ribnikar” i u selima u okolini Smedereva i Mladenovca.

Na prvom protestu, u ponedeljak 8. maja kolona s učesnicima protesta od Skupštine Srbije se uputila do zgrade Vlade Srbije, dok su na drugom protestu u petak, 12. maja, učesnici otišli do mosta Gazela i napravili dvočasovnu blokadu.

Protestom se traži smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi sa kojih se, prema tvrdnjama organizatora, „širi mržnja, nasilje i strah“, i traži se ukidanje emisija koje promovišu nasilje.

***

BONUS VIDEO – Predsednik Srbije u Pančevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare